Vreemdelingenrecht

Het vreemdelingen- en asielrecht is, net als het sociaal zekerheidsrecht, onderdeel van het bestuursrecht. Dit rechtsgebied gaat over de rechten en plichten van mensen die geen Nederlander zijn. Het betreft hier niet alleen vluchtelingen, maar ook familieleden van mensen die al in Nederland wonen. Ook kan het gaan om mensen die in ons land willen werken.

In het vreemdelingenrecht staan meestal de niet-Nederlander en de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) tegenover elkaar. Als de IND een besluit neemt waarmee eerstgenoemde het niet eens is, kan de rechter eraan te pas komen. In zo’n geval is gedegen advies en goede begeleiding van een ervaren advocaat onontbeerlijk. Meer weten? Neem contact met ons op.

Vreemdelingenrecht voor ondernemers
Ook voor ondernemers kan het interessant zijn of zelfs noodzakelijk, om een beroep te doen op Ravelijn Advocaten & Mediators. Bijvoorbeeld, als u als ondernemer illegale werknemers werk verschaft. Ook al dwingt de behoefte aan goed personeel u om over onze grenzen te kijken, het aannemen van illegaal personeel kan verstrekkende (financiële en strafrechtelijke) gevolgen hebben.

Zit u in een situatie zoals hierboven beschreven? Neem dan contact met ons op. Bij Ravelijn Advocaten & Mediators werkt een aantal doorgewinterde specialisten die hebben gezorgd voor een goede reputatie op dit rechtsgebied.

Neem contact op

15 + 15 =