Sociaal zekerheidsrecht

Het sociaal zekerheidstelsel in Nederland − onderdeel van het bestuursrecht − is de afgelopen jaren steeds omvangrijker en complexer geworden. Onder deze noemer vallen alle rechten en plichten van werkgevers, werknemers en zelfstandigen. Te denken valt aan zaken als ziekte/arbeidsongeschiktheid, werkloosheid, ziektekostenvoorzieningen, kinderbijslag, oudedagsvoorzieningen, nabestaanden en bijstand.

 

Goede gids
Zo complex als de materie is, zo eenvoudig is het voor iemand die met dit doolhof van regels te maken krijgt om er de weg in wijt te raken. Met name voor ondernemers is een goede gids op dit rechtsgebied van steeds groter belang. Zij moeten sociale premies inhouden en worden almaar strenger aangesproken op hun re-integratieverplichtingen.
Daarnaast is het voor een goede afloop van een ontslagtraject belangrijk dat goed wordt gekeken naar de werknemer en zijn uitkeringspositie. Een expert die zijn weg weet binnen het sociaal zekerheidstelsel is in zo’n geval van grote toegevoegde waarde.

Ervaren specialisten
Ziet u door de bomen het bos niet meer en bent u op zoek naar een goede gids? Neem dan contact met ons op. Ravelijn Advocaten & Mediators hebben meerdere ervaren specialisten in huis die u wegwijs kunnen maken binnen dit rechtsgebied en u weer op de goede weg helpen.

 

Neem contact op

3 + 3 =