Jeugdrecht

Het jeugdrecht is een rechtsgebied dat volop in ontwikkeling is en in de belangstelling staat. Binnen het jeugdrecht wordt gewerkt op het snijvlak van het personen- en familierecht en het strafrecht.

Jaarlijks komen veel minderjarigen in Nederland in aanraking met het rechtssysteem. Het kan zijn dat vanuit de overheid wordt ingegrepen via het civiele recht door een minderjarige onder toezicht te stellen of uit huis te plaatsen. Het kan ook zijn dat een minderjarige te maken krijgt met het strafrecht en aan het werk wordt gezet in een HALT-project of, in het ergste geval, in jeugddetentie moet.

Wegen binnen het jeugdrecht
In al deze gevallen horen minderjarigen en hun ouders er niet alleen voor te staan. Ravelijn Advocaten & Mediators komen op voor minderjarigen en hun ouders in situaties waarin het thuis en op school niet goed gaat. Bent u in een situatie terechtgekomen waarin u zich geen raad weet? Neem dan contact met ons op. Wij hebben een aantal specialisten in huis die precies weten welke wegen zij moeten bewandelen om uw rechten en die van uw kind optimaal te beschermen.

 

Neem contact op

2 + 4 =