Mediation

Stel, u heeft een conflict met iemand. Dat is, op z’n zachtst gezegd, niet leuk en u hoopt dit allicht zo snel mogelijk op te lossen. Zeker als u de relatie met de ander goed wilt afsluiten of juist, om verschillende redenen, wilt behouden. Maar wat als de ruzie zo hoog is opgelopen en een oplossing niet nabij lijkt? In zo’n geval biedt mediation wellicht uitkomst.

Onafhankelijk en neutraal
Bij mediation gaat het niet om winnen of verliezen, maar draait het om de wensen, belangen en emoties van de betrokken partijen. Een onafhankelijke en neutrale bemiddelaar, de mediator, brengt de communicatie tussen de ruziënde partijen weer op gang.

De mediator begeleidt de gesprekken en bewaakt het proces, zonder daarbij een standpunt in te nemen. Dit in tegenstelling tot een rechter of arbiter. Een mediator bedenkt of neemt geen beslissingen; dit doen u en de andere partij zelf, onder zijn begeleiding. U werkt actief mee aan een creatieve oplossing waar alle betrokkenen tevreden mee zijn.

MfN Registermediator
Denkt u baat te hebben bij mediation? Neem dan contact met ons op. Bij Ravelijn Advocaten & Mediators zijn zowel Paul Klaver, Jorik Jurgers als Jeroen Bronsveld geregistreerd MfN-mediator. Een MfN Registermediator voldoet aan de kwaliteitseisen van de Mediatiors Federatie Nederland. De titel MfN registermediator is een beschermde titel. Wilt u meer weten over de Mediator Federatie Nederland? Klik dan mfnregister.

 

Waarom mediation?
Er zijn verschillende redenen om voor mediation te kiezen:
– Mediation heeft een informeel karakter.

– Begeleiding door een onafhankelijk en neutraal persoon; alle deelnemers in de mediation zijn gelijkwaardig en komen in de gesprekken aan bod.

– Bij mediation denkt u in oplossingen; u kijkt minder terug naar het verleden, maar juist naar de toekomst.

– U wilt de relatie met de andere partij behouden, omdat u bijvoorbeeld blijft samenwerken of vanwege het contact met uw kinderen. Het kan ook zijn dat u de relatie juist op een goede manier wilt afsluiten. Ook dan kan mediation uitkomst bieden.

– U zoekt een creatieve oplossing, omdat een juridische beslissing voor u niet alles kan oplossen.

– U werkt samen aan een oplossing. Die zal daarom beter bij u passen.

– Door de geheimhoudingsplicht van alle betrokkenen kan het makkelijker zijn om bepaalde onderwerpen te bespreken.

– Een mediation kan in een korter tijdsbestek (waardoor tevens goedkoper) leiden tot een oplossing dan procederen bij de rechter.

– U wilt de oplossing in eigen hand houden.

 

 

Neem contact op

13 + 12 =