Ons kantoor wenst u het allerbeste voor 2020 en staat natuurlijk ook dit jaar weer voor u klaar. Met ingang van 1 januari veranderen er weer allerlei wetten en regels.

Dit zijn de meest opvallende veranderingen voor 2020:

  • De Wet Arbeidsmarkt in Balans gaat in en daardoor veranderen er allerlei zaken rondom arbeidscontracten en ontslag.
  • Tot 1 januari 2020 vielen gedwongen opnames en gedwongen zorg voor mensen met dementie of met een verstandelijke beperking onder de Wet Bopz. Die wet is primair gericht op psychiatrische behandelingen in een psychiatrisch ziekenhuis. De nieuwe Wet zorg en dwang sluit beter aan bij de zorg voor mensen met dementie of een verstandelijke beperking, waardoor mensen die hun wil niet meer kunnen uiten beter beschermd worden. Tegelijk met de Wzd is de Wet verplichte ggz in werking getreden. Die wet gaat over verplichte zorg en opname in de geestelijke gezondheidszorg.
  • Na een scheiding hoeft er minder lang partneralimentatie betaald te worden als een ex-partner te weinig inkomsten heeft om daarvan te leven. De duur wordt bijgesteld naar maximaal vijf jaar, voorheen was dit twaalf jaar. En als een huwelijk of partnerschap minder dan tien jaar duurde, dan moet er voor de helft van die tijd betaald worden. Vier jaar huwelijk betekent dus twee jaar partneralimentatie.

Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs op ons wekelijkse inloopspreekuur iedere woensdag van 17.00 tot 19.00 uur.